Gyerekeknek

A gyermekpályázat felhívása (.doc)

„Herman Ottó a madarak hasznosságáról” című képregényíró és „Komárom-Esztergom megye természettudósai” című plakáttervező pályázat 

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület a fenti címen pályázatokat hirdet a XIV. Tatai Vadlúd Sokadalom alkalmából.

Pályázati kategóriák:

A) képregényíró pályázat Herman Ottó a madarak hasznosságáról írt megfigyeléseiről.
- két korosztályban: 7-12 éves korig és 13-18 éves korig
- Maximum 5 db A/4-es oldalon minimum 5, maximum 15 „képregénykocka”
- színes vagy fekete-fehér kivitelben
- jól olvasható kézzel vagy géppel írt szövegdobozokkal
- szabadon választott technika és anyaghasználat
- kézi vagy digitális grafika használata

B) A XV. Tatai Vadlúd Sokadalom plakát tervének elkészítése
A 2015. évi rendezvény témája Komárom-Esztergom megye természettudósainak élete és munkássága. Dr. Skoflek István, Dr. Sághy Antal és Hopp Ferenc a térségben ma folyó természetvédelmi munka megalapozói, szemléletformálás és nevelés terén végzett munkájuk máig meghatározó. A Tatai Vadlúd Sokadalom az ő szellemi örökségük továbbélését szolgálja. 
Pályázók köre: 16-99 éves korig
- A/3-as méret
- színes vagy fekete-fehér
- szabadon választott technika és anyaghasználat
- kézi vagy digitális grafika használata
- a plakáton megjelenítendő szöveg: „XV. Tatai Vadlúd Sokadalom 2014. november 28. Látogasson el Tatára, a Vadludak városába! Helyszín: a tatai Öreg-tó keleti partján az Építők-parkja mellett a madármegfigyelő toronynál! 

Általános tudnivalók:

A pályázatra egy alkotó kizárólag egyetlen, eddig nyomtatásban vagy interneten meg nem jelent alkotással lehet pályázni. A pályaművekhez kérjük csatolni: - név - kor/osztály - pályázó postacíme, telefonszáma, e-mail címe - kiskorú pályázók esetében a felkészítő tanár vagy szülő neve és elérhetőségei Pályázattal kapcsolatos értesítéseket kizárólag e-mailen küldünk. A beérkezett alkotásokat nem küldjük vissza. A pályamű beküldésével úgy tekintjük, hogy a pályázó vagy a törvényes képviselő beleegyezését adta a pályázaton való részvételhez és a mű esetleges kiállításon, honlapokon való megjelenéséhez, illetve ahhoz, hogy a plakátokat felhasználjuk a jövő évi, XV. Tatai Vadlúd Sokadalom hivatalos plakátjának elkészítésekor az alkotók külön hozzájárulása és díjazása nélkül. Az alkotásokat a zsűri kategóriánként és korosztályonként értékeli és jutalmazza. A legjobb alkotások megtekinthetők lesznek Tatán az Öreg-tónál 2014. november 29-én a XIV. Tatai Vadlúd Sokadalom helyszínén. Mindhárom kategória első három helyezettjét megjelentetjük a dunaipoly.hu weboldalon. Az eredményhirdetésre és a díjak átadására 2014. november 29-én 11.00 órakor kerül sor Tatán az Öreg-tónál a XIV. Tatai Vadlúd Sokadalom keretében. 


A pályázatok benyújtása:

A pályázati anyagokat az alábbi címre kérjük postázni:

Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság
Apostol Nikolett
1525 Budapest, Pf. 86.

A pályázatok elküldési és postára adási határideje: 2014. november 14. 
Kérjük, a borítékra, illetve az e-mail tárgyaként írják rá a pályázat címét.

További információk:
Apostol Nikolett: tel.: 06-30/53-193-63, e-mail: apostoln@dinpi.hu