Sokadalmi kisokos

Kedves Vendégünk!

Nagyon örülünk, hogy tervezi meglátogatni a Tatai Vadlúd Sokadalmat és a Tatai Öreg-tavat!

Szeretnénk egy rövid ajánlást átadni Önnek, hogy mivel, hogyan készüljön a látogatásra.

A Vadlúd Sokadalom legfőbb programjai 2018. november 24-én, szombaton lesznek, bár azok számára, akik a közelben töltik az éjszakát, már péntek estére 2 madarász előadással készülünk. Ezek az előadások nem a Vadlúd Sokadalom helyszínén, hanem az Öreg-tó Club Hotelben lesznek 20 órától, pénteken. Vasárnapra nem készülünk programmal.

A Vadlúd Sokadalom alapvetően egy szabadtéri fesztivál, ahol a november végi időjárás eddig általában kedvezett rendezvényünknek, de kérjük, készüljenek réteges és vízálló öltözékkel és meleg, vízálló és kényelmes lábbelivel!

A Vadlúd Sokadalom legkönnyebben az Építők parkja felől közelíthető meg. A honlapon feltettünk egy térképet, amin látható, hogy a park, Tatabánya felől bevezető 1. számú főútvonalról nyílik (Tatabánya felől a 2. közlekedési lámpás kereszteződésnél). Az autópálya felől a belvárosi körforgalomig kell jönni, ahonnan Tatabánya felé kell 2 km-t vezetni. Közvetlen a parknál van pár parkoló, de aki autóval érkezik, megpróbálhatja, hogy a környező utcákban keres helyet az autónak, vagy Tata legutolsó utcájában (Fáklya utca) parkol le és onnan sétál el a Tóparti sétányon a programokhoz.

Tatán kettő vasúti megállóhely van, a Budapest-Hegyeshalom között közlekedő vonatok járnak a vonalon. A fesztiválhoz közelebbi megálló a Tata-Tóvároskert, ahol csak a személyvonatok állnak meg. Innen a Sokadalom 1,5 km-re van, sétálva 20 perc. A legrövidebb úton a vasútállomásról a város felé elindulva a 2. utcán (Diófa u.) kell végighaladni, ami a rendezvény közelében ér ki a főútra. A gyorsvonat csak Tata vasútállomáson áll meg, ahonnan busszal (1. sz. busz, kb. 20-30 percente jár szombaton) kell a buszpályaudvarig menni (Tatai Vár). Az autóbusz állomásról vagy egy gyönyörű 45 perces, 2,5 km-es tóparti sétával lehet eljutni a hozzánk, vagy a legtöbb Tatabánya felé tartó távolsági busszal eljuthatunk az Építők parkjáig (Deák F. út), a fesztivál színhelyére.

Helyi járatok:  http://knykk.hu/index.php/helyi-menetrendek

A tómederben napközben is meg lehet figyelni a madártömeg egy részét, ezért ha van, hozzanak magukkal távcsövet és természetesen fényképezőgépet, bár a madárfotózás nem könnyű feladat!

Sem a ludak ébredését és indulási idejét, sem a késő délutáni hazaérkeztüket, nem lehet pontosan előre megmondani, mindent összezavarhat egy rétisas, egy hang vagy fényeffektus, így aki biztosan szeretné velünk együtt nézni a vadludak kihúzását az legyen ott szombaton 7 órára, de ne legyen türelmetlen, ha csak fél 9-kor repül fel a csapat. Ugyanígy a vadludak első hazatérő csapatainak érkeztére fél 4-től lehet számítani, de az utolsók csak 5 körül érkeznek meg.

Az étkezésről a sokadalmi vásár vendéglátói gondoskodnak, sokféle megvásárolható pecsenyével, lepénnyel, lángossal, kaláccsal, különleges teákkal, borokkal. Szeretnénk, ha ez a vendéglátás a lehető legkevesebb hulladékkal járna, ezért kérnénk, ha lehetősége van rá, hozzon magával evőeszközt, bicskát, fedeles ételhordót, kisebb termoszt, termoszpoharat is, hogy ezek használatával is kevésbé terheljük a környezetünket! Természetesen, aki nem tud hozni az étkezéshez felszerelést, kaphat majd eldobható evőeszközt, papírtányért és papírpoharat.

A vásárban sokféle kézműves termék vásárolható, a vásározóinknak velünk együtt fontos a környezetvédelem, így portékáikhoz csak papírcsomagolást, papírtáskát tudnak majd adni Önöknek. Javasoljuk, hogy mindenki hozzon magával erősebb vászontáskát, hogy tökéletes állapotban vihesse haza a vásárfiát.

A Sokadalomban szelektíven gyűjtjük a hulladékot. A Sokadalom programjai egy viszonylag kicsi területen összpontosulnak, így a szelektív gyűjtőkonténerek igaziból senkitől sem lesznek távol, a parti sétány közepén találhatóak. Kérjük, használják őket és gyűjtsük szelektíven a szemetet itt is, otthon is!

Nagyon szeretnénk, ha minden látogatónk segítene nekünk „zöldebbé” tenni a Fesztiválunkat és szűkebb, tágabb környezetünket!

 

Köszönjük, várjuk Önöket!